WHM

WHM – Legacy Backup Configuration (Eski Yedekleme Yapılandırması)

Home » Backup » Legacy Backup Configuration

Bu ekranda sunucuda bulunan hesapların yedekleme işlemlerinin yapılandırmasını gerçekleştirebilirsiniz. Adından da anlaşılabileceği gibi eskiden kullanılan bir yapılandırma ekranıdır. Aynı yapılandırmayı Backup Configuration (Yedekleme Yapılandırması) ekranından da gerçekleştirebilirsiniz.

whm-legacy-backup-configuration1

whm-legacy-backup-configuration2

whm-legacy-backup-configuration3

whm-legacy-backup-configuration4

Backup Status (Yedekleme Durumu) : Burada bulunan 3 seçenek ile eski yedekleme özelliğini etkin, pasif ya da sadece restorasyonlar için etkin olmasını sağlayabilirsiniz.

Backup Interval (Yedekleme Aralığı) : Otomatik yedekleme işleminin zaman aralığını buradan Günlük, Haftalık veya Aylık olarak seçebilirsiniz. Aylık seçerseniz sadece aylık olarak yedekleme işlemi yapılır. Haftalık seçerseniz hem aylık hem de haftalık olarak yedekleme işlemi yapılır. Günlük seçerseniz hem aylık hem haftalık hem de günlük olarak yedekleme işlemi yapılır.

Backup Retention (Yedekleri Saklama) : Alınan yedeklerin hangi aralıktakilerin saklanmasını bu alandan seçebilirsiniz.

Days to Run Backup (Yedeklenecek Günler) : Yedekleme işleminin hangi günlerde gerçekleşeceğini buradan seçebilirsiniz. 

Backup Accounts (Yedekleme Hesapları) : Hesapları yedeklemek isteyip istemediğinizi buradan seçebilirsiniz. Devre dışı bırakırsanız sadece sistem dosyaları yedeklenir.

Compress Account Backups (Hesap Yedeklerini Sıkıştırma) : Yedekleme dosyalarının sıkıştırmasını isteyip istemediğinizi buradan seçebilirsiniz.

Backup Configuration Files (Yapılandırma Dosyalarını Yedekleme) : Yapılandırma (konfirürasyon) dosyalarını yedeklemek isteyip istemediğinizi buradan seçebilirsiniz.

Backup SQL Databases (SQL Veritabanlarını Yedekleme) : Burada bulunan 3 yedekleme seçenekten birini seçebilirsiniz.

  • Per Account Only (Hesap Başına) : Veritabanı yedeklerinin her hesap için ayrı olarak yedeklenmesini istiyorsanız bu seçeneği seçiniz.
  • Entire MySQL Directory (Tüm MySQL Dizini) : Sunucudaki tüm veritabanlarının tümünün yedeğini almak için bu seçeneği seçiniz.
  • Per Account and Entire MySQL Directory (Hesap Başına ve Tüm MySQL Dizini) : Sunucudaki veritabanlarının yedeklerini hem hesap başına hem de tüm yedekleri almak için bu seçeneği seçiniz.

Backup Access Logs (Erişim Kayıtlarını Yedekleme) : Eğer sunucunun erişim günlüklerini yedeklemek istiyorsanız Enable, istemiyorsanız Disable seçeneğiniz seçmeniz gerekmektedir.

Backup Bandwitdh Data (Bant Genişliği Verilerini Yedekleme) : Eğer sunucunun bant genişliği verilerini yedeklemek istiyorsanız Enable, istemiyorsanız Disable olarak seçmeniz gerekmektedir.

Backup Type (Yedekleme Türü) : Bu seçenekte yedekleri nasıl depolamak istediğiniz seçebilirsiniz.

  • Standart : Mevcut sunucuda yedekleri saklamak için bu seçeneği seçmelisiniz.
  • Uzaktan FTP (Sadece Hesaplar) : Yedekleri uzak bir sunucuda saklamak için bu seçeneği seçiniz.

Remote FTP Host (Uzaktan FTP Sunucusu) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, yedeklenecek FTP sunucusunun ip adresini buraya yazmanız gerekmektedir.

FTP Backup User (FTP Yedekleme Kullanıcısı) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, yedekleme işleminin gerçekleşeceği FTP’nin kullanıcı adını buraya yazmanız gerekmektedir.

FTP Backup Password (FTP Yedekleme Şifresi) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, yedekleme işleminin gerçekleşeceği FTP’nin kullanıcı şifresini buraya yazmanız gerekmektedir.

FTP Backup Directory (FTP Yedekleme Dizini) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, yedekleme işleminin yapılacağı dizini burada belirtmeniz gerekmektedir.

FTP Backup Timeout (FTP Yedekleme Zaman Aşımı) : Uzaktan FTP yedekleme kullanıyorsanız, FTP transferi zaman aşımını saniye olarak burada belirtebilirsiniz. 

FTP Backup Passive Mode (FTP Yedekleme Pasif Mod) : 

Backup Destination (Yedekleme Hedefi) : Yedeklenen hesapların saklanacağı dizini burada belirtmeniz gerekmektedir.

Select Specific Users (Yedeklenecek Hesapları Seçin) : Bu alandaki Select butonuna basarak otomatik olarak yedeklenmesini istediğiniz hesapları seçebilirsiniz.

Web Host Manager (WHM) nedir? adlı yazımda WHM’nin ne olduğunu detaylı olarak anlatmıştım. İnceleyebilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum Yap