Android

Android’in Yeni Sürümü: Lolipop

Android 5.0 versiyonu tanıtıldı. Google geleneğini bozmuyor. Şeker gibi yiyeceklerin adını verdiği Android sürümlerinin sonuncusu lolipop oldu. Çok yakında mobil cihazlarımızda göreceğimiz bu yeni sürüme dair detayları inceleyelim:Android Lolipop sürümü öncelikle bir telefon veya tabletten daha fazlasını sunmayı hedefliyor. Özellikle TV ve otomobillerde kullanımı için tasarlanmış. Cihazlar arası senkronizasyon konusunda da oldukça iddialı. Dinlediğiniz müziği TV’nizde yarıda bırakıp dışarı çıkarken kaldığınız yerden telefonunuza veya akıllı saatinize alabileceksiniz.

Görsel arayüzü ise şahsen harika buldum. Heyecanla bekliyorum.

Kilit ekranından çeşitli ayarlamaları yapabilme özellikleri de eklenmiş. Bunun yanı sıra 1.5 saate kadar daha fazla pil ömrü vaad eden performans geliştirmeleri mevcut. Üstelik kalan şarjın ne kadar süre idare edeceğini de artık görebileceğiz.

Android 5 Lolipop sürümüne ait bazı diğer detaylar ise şöyle:

– 5.000 yeni API.

– 4 kata varan performans geliştirmeleri.

– Geniş 64-bit desteği.

– 15 yeni dil desteği.

– Android TV geliştirmeleri

– 30 fps geniş çözünürlüklü çekim desteği.

– Wifi ile mobil bağlantı arasında değişiklik yapıldığında internet kesintisinin önlenmesi.

– Hızlı ayar menüsünde geliştirmeler.

– Güvenlik geliştirmeleri.

Geliştirmeler hakkında daha fazla bilgi için Android’in resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.android.com/versions/lollipop-5-0/

Yorum Yap