İpuçları Kullanıcı Deneyimleri

Google Play Store 403 Hatası ve Çözümü

Google Play Store 403 hatası birçok Android kullanıcısının karşılaşabileceği yaygın bir hatadır. Özellikle de hatanın sebebini net olarak bilememek kullanıcıları çileden çıkarabilir. Ancak bu hatayla karşılaşanlar için elbette bazı çözüm yolları bulunuyor.

Öncelikle 403 hatasının çeşitli marka ve modellerde görülebileceğini belirtelim zira bu hata Android sistemi kaynaklı bir hata. Google Play’den bir uygulama indirmek istediğinizde veya mevcut uygulamalarınızı güncellemek istediğinizde 403 hatası aldığınız uygulamayı indiremiyorsunuz.


Çözüm Yolları


1- Cihazınızı yeniden başlatın. Evet, bu yöntem anlamsız gözükebilir ancak bellekte biriken dosyaların cihazınızda gerçekleştirmek istediğiniz işlemlere köstek olması işten bile değil. Her şeyden evvel cihazı yeniden başlatmayı deneyerek sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

2- Sorun devam ediyorsa çözüm olarak uygulama odaklı bir temizlik gerçekleştirmelisiniz. Mesela Google Chrome uygulamasını indirirken veya güncellerken 403 hatası alıyor, fakat başka uygulamalarını indirip güncelleyebiliyorsanız  muhtemelen Chrome uygulamasıyla alakalı bir problemle karşı karşıyasınız demektir. Bu sorunu düzeltmenin yolu çok basit. Ayarlar->Uygulamalar ekranından Google Chrome’u seçin ve “Güncelleştirmeleri Kaldır” butonuna tıklayarak uygulamayı fabrika sürümüne döndürün. Daha sonra Play Store’a giriş yaparak güncelleme yaptığınızda sorunsuz bir şekilde güncellendiğini göreceksiniz. Eğer hata aldığınız uygulamanın fabrika sürümü telefonunuzda yüklü olarak gelmediyse uygulamayı tamamen kaldırıp yeniden yükleyin.

3- Yukarıdaki yöntem fayda etmediyse yine Ayarlar->Uygulamalar->Tümü ekranından Google Play Store ve Google Play Hizmetleri adındaki iki uygulamayı bulun ve bu uygulamalarla alakalı tüm verileri temizleyin. Daha sonra yeniden güncelleme/yükleme işlemi yapmayı deneyin.

4- Bazı kullanıcılar hiçbir yöntemin işe yaramadığı durumda şöyle bir yol izliyorlar: Cihazınızı uçak moduna alarak yaklaşık 1 dakika bekleyin ve yeniden uygulamayı yüklemeyi deneyin. (Şahsen bu yöntemle uzun süre çözemediğim bir hatadan kurtulmuştum.)

5- Yine de hatayı almaya devam ediyorsanız cihazınızın hesap ayarlarına gidip Google hesabınızı tamamen kaldırın. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra tekrar Google hesabınızla giriş yaparak uygulama yüklemeyi tekrar deneyin.

6- Tüm bu yöntemler işe yaramazsa size verebileceğimiz tek tavsiye: Cihazınızı sıfırlayın.

7- Cihazınızı sıfırladınız, her şeye yeniden başladınız fakat hâlâ aynı hatayı almaya devam mı ediyorsunuz? En iyisi cihazınızı garantiye veya yetkili servise götürün, problem daha ciddi olabilir!

4 Yorum

Yorum Yap