Yeni bir cPanel -hosting- hesabı oluşturma işlemini bu ekranda gerçekleştirebiliyorsunuz.
Bu ekranda 7 alan bulunmaktadır. WHM sürümlerine göre bu alanlar artabilir, azalabilir ama genel itibariyle temel özellikler aynı kalacaktır. Burada bulunan alanlardan seçeceğiniz özelliklere göre yeni bir hesap oluşturacaksınız.
Domain Information (Domain -Alan Adı- Bilgisi)
Bu alanda bir cPanel hesabının temen ayarlarını tanımlarsınız.
Domain (Alan Adı) : Buraya oluşturacağınız cPanel hesabının alan adını yazmanız gerekmektedir. Örneğin; kod5.net , kod5.net vb.
Username (Kullanıcı Adı) : Buraya oluşturacağınız cPanel hesabının kullanıcı adını yazmanız gerekmektedir. Eskiden minimum ve maksimumum 8 karakterli kullanıcı adı belirlemeniz gerekiyordu ama yeni sürümlerde 8 karakterden daha kısa kullanıcı adı tanımlayabiliyorsunuz. Eğer siz bir kullanıcı adı yazmazsanız otomatik olarak alanadınızın ilk 8 karakteri kullanıcı adı olarak username alanına yazılacaktır.
Password (Şifre) : Bu alanda cPanel ve FTP şifrenizi belirleyeceksiniz. Şifrenizin güvenilirliğini Strength alanından kontrol edebilirsiniz. Eğer rastgele ve güvenli bir şifre kullanmak istiyorsanız. Password Generator‘e tıklayarak şifre üretebilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi için Change Root Password (Ana Yönetici Şifresi Değiştirme) adlı makalemdeki Güvenilir Şifre Oluşturma ‘ı okumanızı öneririm.
Re-type Password (Tekrar Şifre) : Bu alana Password alanına yazdığınız şifrenin aynısını yazmanız gerekmektedir. Amaç girilen şifrenin doğruluğunu test etmekdir.
Email : Bu alanda oluşturacağınız cPanel hesap sahibinin e-posta adresini girebilirsiniz. Bu alanı boş bırakabilme yetkiniz var. Ama boş bırakmamanızı öneririm. Çünkü şifremi unuttum, hosting bandı ve kotasının dolduğuna dair bilgilendirmeler burada yazacağınız e-posta adresine gidecektir.
Package (Paket)
Bu alanda oluşturacağınız hesap için daha önce tanımladığınız hosting -alan- paketlerinden bir tanesini seçenerek otomatik olarak kota, trafik, eposta, alt domain gibi özellikleri atayabiliyorsunuz.
Select Options Manually -Seçenekleri Elle Seçin-
Eğer tanımladığınız paketlerden birini kullanmak istemiyorsanız Select Options Manually -Seçenekleri Elle Seçin- e tıklayarak “Hosting Kotası, Trafik Sınırını, FTP Kullanıcı Sayısını, e-Posta Sayısı, e-Posta Liste Sayısını, SQL Sayısı, Alt Domain sayısı, Domain Park Sayısını, Ek Domain Sayısı ve Belirli Saat İçerisinde Toplam Gönderilebilecek Mail Sayısını” açılacak olan Manuel Resource Options -Kaynakları Elle Seçin- alanından seçebilirsiniz.
Bir hesap oluştururken kaynakları elle seçtiğiniz bu seçenekleri paket olarak kaydetmek için karşınıza çıkan Save Manuel Settings as a Package -Bu Elle Seçilen Ayarları Paket Olarak Kaydet- alana tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Settings (Ayarlar)
Bu alanda oluşturacağınız hesabın cPanel’in şablonunu cPanel Theme, dil paketini de Locale seçeneklerinden seçebilirsiniz.
Reseller Settings (Bayi Ayarları)
Oluşturacağınız hesabın bir bayi olmasını istiyorsanız Make the accounta reseller -hosting satıcısı- seçeneğini seçebilirsiniz.
DNS Settings (DNS Ayarları)
Bu ayarlar DKIM ve SPF kayıtlarını etkinleştirmek için ve yeni oluşturalacak hesabın NS’lerini yapılandırmak için kullanılır.
Mail Routing Settings (e-Posta Yönlendirme Ayarları)
Bu ayarlar yeni hesap için e-posta yönlendirilmesi gerektiğini belirtmek için izin verir.
Automatically Detect Configuration (Yapılandırmayı Otomatik Algıla) : Otomatik olarak algılanan ayarların geçerli olması için bu seçeneği seçebilirsiniz. Genel olarak seçilmesi önerilen seçenek budur.
Local Mail Exchanger (Yerel e-Posta İletimi)
Backup Mail Exchanger (Yedekleme e-Posta İletimi)
Remote Mail Exchanger (Uzaktan e-Posta İletimi)
[…] Create a New Account (Yeni Hesap Oluştur) […]
[…] Create a New Account (Yeni Hesap Oluştur) […]
[…] host oluştururken kota ve bant gibi bazı özellikler belirlemeniz gerekiyor. Bunu Create a New Account (Yeni Hesap Oluştur) adlı yazımda […]
[…] host oluştururken kota ve bant gibi bazı özellikler belirlemeniz gerekiyor. Bunu Create a New Account (Yeni Hesap Oluştur) adlı yazımda […]